Продавець Кофейный Двор розвиває свій бізнес на Prom.ua 6 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
346 відгуків

Уважаемые покупатели! С 30 апреля интернет-магазин уходит на майские праздники. Заказы, оформленные после 30 апреля, будут обработаны после 3-го мая. Заказы будут обработаны в штатном порядке. Поздравляем с майскими праздниками!

+380679968616
+380731591000
УкраинаОдеська областьОдесаТираспольская, 35
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
Кошик
Кофейный Двор - оптово-розничный магазин кофе, чая и сопутствующих товаров

Як вибрати мелену каву для кавомашини

Як вибрати мелену каву для кавомашини

Більшість сучасних людей віддають перевагу приготуванню за допомогою спеціальних автоматичних апаратів. На це існує декілька важливих причин:

 

  • Не потрібно занадто багато часу для того, щоб в результаті отримати приголомшливий напій. Достатньо лише всипати всі необхідні інгредієнти, і вже через кілька хвилин можна насолоджуватися чудовим підбадьорливим ароматом.
  • Для тих, хто любить експериментувати, використання кавоварки є відмінним варіантом. Тепер з'являється можливість готувати улюблений сорт абсолютно в різних інтерпретаціях.
  • Додаткові можливості, здатні додати каву ще більшого аромату.

Для того, щоб напій відрізнявся неймовірним смаком, належною фортецею і побожним післясмаком, слід знати основи правильного вибору.

Купівля кави. Правила і особливості

Почати слід з того, що всі машини для варіння відрізняються між собою за типом. Існують капсульні варіанти, в яких використовуються виключно спеціальні так звані одноразові чалди. Мелена кава для кавомашини можна використовувати в тому випадку, коли мова йде про ріжкових, гейзерних або краплинних моделях.

При покупці відразу ж варто відзначити не склад, так як він зовсім не впливає на приготування, а в першу чергу ступінь помелу. Занадто дрібне подрібнення годиться хіба що для турків і машин, що володіють функцією еспресо.

Запашну мелену каву кавоварки підійде середнього і крупного помелу. Тільки в такому вигляді зерна здатні максимально віддати всі свої природні аромати і ефірні масла.

Також не варто забувати і про марку. Рекомендується вибирати тільки перевірені бренди, що володіють особливим вагою на світовому ринку. Також важлива і ступінь обжарювання. Існує кілька ступенів, починаючи від світлої і закінчуючи темною. Залежно від обжарювання смак напою кардинально змінюється. Не слід звинувачувати кавоварку або бренд в недостатній міцності, якщо покупець спочатку не звернув увагу на цей пункт.

Також практикується ще один спосіб приготування, так званий френч-прес. Це саме зручне і недороге обладнання, яке існує на даний момент. Молотый кави для френч преса краще вибирати крупного помелу. Достатньо всього 5-6 хвилин і підбадьорливий напій готовий до вживання.

Існує невеликий секрет у приготуванні, якщо мова йде про френч пресі. Спочатку каву слід залити 60-ма грамами води і залишити на 30 секунд, потім долити ще 200 грам і почекати 5 хвилин.

Особливості вибору кави для приготування в рожкової кавоварці

Кава для рожкової кавоварки краще вибрати дрібного помелу:

  • вдасться отримати насичений смак і аромат, без запаху горілого;
  • фільтр не пропускає дрібні частинки, які максимально віддають свої найкращі властивості, готовий продукт практично не містить облога.

Не рекомендується використовувати надтонкий помел (в пил):

  • довго готуватися;
  • утворюється велика кількість осаду, тобто готовий кави буде каламутним;
  • присутня зайва гіркота.

Не підійде також грубий помел, оскільки не встигне добре заваритися, структура напою буде занадто водянистою, без специфічної пінки і насиченого аромату.

Для рожкової кавоварки оптимально підходять зерна середньої або віденської обжарювання. Смак вийде гармонійним, збережеться баланс кислинки і гіркоти.

Слабо обсмажені зерна зберігають велику кількість трав'яних нот і специфічну солодкість. До того ж такий напій виходить надмірно кислим, що сподобається далеко не кожному. Щоб приготувати максимально міцний кава, варто використовувати зерна сильної (темної) обжарювання.

Яку каву підходить для краплинної кавоварки

Кава для краплинної кавоварки краще вибирати грубого помелу. У такому разі вдасться приготувати повну чашу ароматного напою за 6-8 хвилин. Протягом цього часового проміжку великі частинки встигне нагрітися і досить заваритися, щоб отримати міцний насичений кави без зайвої гіркоти і домішок.

Любителям більш міцної кави потрібно вибирати середній помел. Чим крупніше помел, тим слабше буде напій. Якщо віддати перевагу дрібний чи надтонкий, то фільтр може забитися, прилад буде працювати повільніше і в готовому продукті буде багато облога.

Чтобы получить напиток со сбалансированным, мягким вкусом, необходимо отдать предпочтение средней степени обжарки. Сильно обжаренный при приготовлении получится чересчур горьким, на любителя.

На что обращать внимание при покупке капсульного кофе

Приобретая кофе для капсульной кофемашины, желательно изучить такие нюансы:

  • производитель – лучше покупать капсулы от проверенных производителей только у надежных продавцов, чтобы не столкнуться с подделками;
  • упаковка – красивая и не поврежденная;
  • совместимость конкретных капсул с кофемашиной.

Виробники кавових машин зазвичай дають рекомендації по вибору кави. Вивчивши інструкцію, легше вибрати оптимальний сорт, помел і ступінь обжарювання, що дозволить насолоджуватися ароматним напоєм, не побоюючись поломки машини.

Інші статті