Продавець Кавовий двір розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1421 відгук

Наразі компанія не може швидко обробляти заявки клієнтів. Замовлення та повідомлення для компанії, надіслані з 04.05.2024 по 07.05.2024, будуть опрацьовані пізніше. З 08.05.2024 компанія продовжить роботу у звичайному режимі.

+380 (73) 159-10-00
Тираспольская, 35, Одеса, Україна
Кошик
Кавовий Двір - оптово-роздрібний магазин кави, чаю та супутніх товарів

Яка кава краще зерновий або мелений

Яка кава краще зерновий або мелений

На прилавках можна помітити кави в наступному вигляді:

  • розчинна;
  • мелений;
  • у зернах.

Перший варіант можна відразу відкинути, оскільки він зовсім не володіє тією кількістю ароматів, які містяться у двох наступних позиціях. А ось про молотом і зерновому слід поговорити більш детально.

Який краще вибрати

Кава мелена це зерна, змелені виробником. Іншими словами, збирається купаж, що складається з певних сортів кави. Після цього вони піддаються обжарке і подальших маніпуляцій. Потім зерна подрібнюють в порошок і тільки після цього упаковують.

Серед переваг можна виділити ряд наступних:

  • немає необхідності витрачати надто багато часу на приготування;
  • не обов'язкова навіть турка, адже заварити допускається і в чашці;
  • володіє прекрасним ароматом і присмаком.

Що ж стосується недоліків, то в даному випадку необхідно виділити певний відсоток втрати купажу.

Кава зернова звичайно ж займає лідируючі позиції в даному гонці. Вся справа в тому, що зерно являє собою природну капсулу, яка дбайливо зберігає всі корисні властивості і ароматні олії до останньої хвилини. У подрібненому вигляді кави починає повільно, але впевнено віддавати аромат.

Серед професіоналів вважається, що сповна насолодитися усіма принадами кавового напою можна. Для цього слід самостійно змолоти зерна і відразу ж заварити.

Існує і ряд труднощів, які очікують покупця при купівлі зернового варіанти. В даному випадку вже точно не обійтися без кавомолки або кавомашини. Якщо достатньо тільки одного або декількох видів помелу, а також присутнє бажання самостійно варити ароматний напій, то можна цілком обійтися класичної кавомолкою.

Якщо є бажання не тільки насолоджуватися неймовірним ароматом, але спробувати неймовірну кількість варіацій приготування, тоді покупка кавоварки точно не буде зайвою.

Резюмуючи можна зробити висновки, що обидва варіанти однозначно хороші. Заварний і мелену каву дадуть ті відчуття свободи та заряду енергії, які так потребують кавомани.

Купити кава в асортименті можна в нашому інтернет магазині, офіс якого розташований в Одесі. Багатий асортимент і доступна ціна приємно порадують, змусивши повернутися до придбання ані один раз.

Особливості вибору зернової кави

Зерна повинні мати правильну форму та приблизно однаковий розмір, довгаста арабіка – 6-8 мм, округла робуста – 4-5 див. Також важлива цілісність поверхні кожного зерна, на ній не повинно бути плям і потемніння.

Не бажано купувати зернової кави у звичайному магазині. Продукт, який полежав на повітрі під впливом прямих сонячних променів, втрачає первинні характеристики.

Особливу увагу при виборі варто приділити ступеня обжарювання, оскільки в процесі обжарювання зерна сильно змінюються:

  • знижується їх вологість;
  • стають трохи більше розмірі;
  • сахароза у складі трансформується в карамелин, завдяки чому кава стає коричневим;
  • виділяється кафеоль, який наділяє продукт звичним ароматом кави;
  • перетворюється структура зерен, виділяються ефірні масла.

Кожен сорт кави унікальний, тому температура і час обжарювання для кожного сорту різні. Але все ж колір і смак кави в деякій мірі залежить від ступеня обжарювання. Виділяють 5 ступенів:

  • кава слабкою обжарювання зерна залишаються світлими, мають кремовий відтінок, смак – легкий і м'який;
  • середня – кава набуває коричневий колір, у смаку присутня незначна гірчинка;
  • віденська – колір зерен темний і злегка блискучий, у смаку з'являється невелика солодкість;
  • сильна – колір стає шоколадним, смак - терпкий і гіркий;
  • дуже сильна – смак володіє яскраво вираженою гіркотою і терпкістю, має помітну кислинку.

Найбільш популярні серед споживачів зерна кави середньої обжарювання і сильною, оскільки напій з них виходить не надто гірким, але досить насиченим.

Як вибрати мелену каву

Властивості готового напою безпосередньо залежать від ступеня помолу кавових зерен:

  • кави грубого помелу підходить для приготування в заварнику, гранули досить великі, тому не потраплять в чашку;
  • середній помел – оптимальний варіант для кавоварок;
  • кави дрібного помелу розкриє всі грані свого смаку при заварюванні в турці.

Немає принципової різниці в тому, який каву вибрати: зерновий або мелений. Звичайно, мелений кава містить більше корисних речовин, які з часом випаровуються.Але мелену каву, який продається в герметичній упаковці, набагато зручніше у використанні. Головне вибирати каву перевіреного бренду, щоб бути повністю впевненим у якості напою.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner