Продавець Кавовий двір розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1271 відгук
+380 (73) 159-10-00
Тираспольська, 35, Одеса, Україна
Кошик
Кавовий Двір - оптово-роздрібний магазин кави, чаю та супутніх товарів

Як правильно молоти зернової кави

Як правильно молоти зернової кави

Самостійно змелений зернової кави набагато ароматніший того, який вже поставляється на ринок в молотом вигляді. Звичайно, ніхто не збирається говорити про те, що мелену каву поганий і не годен. Проте якщо порівнювати з кави в зернах, то звичайно другий варіант неабияк виграє.

Розмір помелу

Перш ніж почати молоти каву, слід заздалегідь визначитися з розмірами помелу. Це досить важливий пункт, який може зіпсувати зерна, так і дати можливість відчути тонкощі купажу сповна.

Кожен вид помелу підходить для певного способу варіння:

  • Сверхмелкий або як ще його називають «в пил». Подібний помел чудово годиться для приготування в турці. Достатньо буквально кількох хвилин, щоб зернової кави розкрився на повну силу.
  • Існує ще один дрібний вид помелу — еспресо. Подібний кави буде оптимальний для приготування в кавоварках, оснащених спеціальною функцією.
  • Стандартний дрібний помел придатний для варіння в ріжкових кавоварках. Щоб змолоти каву до необхідного розміру, достатньо всього декількох секунд.
  • Середній за розміром помел віддалено нагадує частинки цукрового піску. Часу на те, щоб зерна повністю розкрили свої якості, необхідно близько 10-13 секунд. Даний вид подрібнення вважається найбільш універсальним, так як використовується в більшості машин.
  • Великий підходить тільки крапельних кавоварок. Час помелу значно вище середнього.

Варто зауважити той факт, що досвідчений бариста щодня може змінювати ступінь помелу. Даний факт є основоположним для отримання якісного й ароматного напою. На смак кави впливає рівень і температура в приміщенні, ступінь обжарювання, складу і багато іншого.

Змолоти каву можна як вручну, так і за допомогою автоматичної машини. Звичайно, професіонали віддають перевагу другому варіанту і на це є кілька важливих причин.

У класичних ручних кавомолках помел може бути тільки в одному варіанті, коли як в електричних можливий вибір. Це дає можливість спробувати одні і ті ж зерна в абсолютно різних інтерпретаціях.

Також слід звертати особливу увагу і на нагрів, який забезпечений зернам при використанні ручного варіанта. Навіть невелика зміна температурного режиму «забирає» корисні властивості та аромат у кавових плодів.

Автоматична машина повністю зберігає властивості зерен аж до приготування.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner