Продавець Кофейный Двор розвиває свій бізнес на Prom.ua 6 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
346 відгуків

Уважаемые покупатели! С 30 апреля интернет-магазин уходит на майские праздники. Заказы, оформленные после 30 апреля, будут обработаны после 3-го мая. Заказы будут обработаны в штатном порядке. Поздравляем с майскими праздниками!

+380679968616
+380731591000
УкраинаОдеська областьОдесаТираспольская, 35
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
Кошик
Кофейный Двор - оптово-розничный магазин кофе, чая и сопутствующих товаров

Як правильно молоти зернової кави

Як правильно молоти зернової кави

Самостійно змелений зернової кави набагато ароматніший того, який вже поставляється на ринок в молотом вигляді. Звичайно, ніхто не збирається говорити про те, що мелену каву поганий і не годен.

Самостійно змелений зернової кави набагато ароматніший того, який вже поставляється на ринок в молотом вигляді. Звичайно, ніхто не збирається говорити про те, що мелену каву поганий і не годен. Проте якщо порівнювати з кави в зернах, то звичайно другий варіант неабияк виграє.

Розмір помелу

Перш ніж почати молоти каву, слід заздалегідь визначитися з розмірами помелу. Це досить важливий пункт, який може зіпсувати зерна, так і дати можливість відчути тонкощі купажу сповна.

Кожен вид помелу підходить для певного способу варіння:

  • Сверхмелкий або як ще його називають «в пил». Подібний помел чудово годиться для приготування в турці. Достатньо буквально кількох хвилин, щоб зернової кави розкрився на повну силу.
  • Існує ще один дрібний вид помелу — еспресо. Подібний кави буде оптимальний для приготування в кавоварках, оснащених спеціальною функцією.
  • Стандартний дрібний помел придатний для варіння в ріжкових кавоварках. Щоб змолоти каву до необхідного розміру, достатньо всього декількох секунд.
  • Середній за розміром помел віддалено нагадує частинки цукрового піску. Часу на те, щоб зерна повністю розкрили свої якості, необхідно близько 10-13 секунд. Даний вид подрібнення вважається найбільш універсальним, так як використовується в більшості машин.
  • Великий підходить тільки крапельних кавоварок. Час помелу значно вище середнього.

Варто зауважити той факт, що досвідчений бариста щодня може змінювати ступінь помелу. Даний факт є основоположним для отримання якісного й ароматного напою. На смак кави впливає рівень і температура в приміщенні, ступінь обжарювання, складу і багато іншого.

Змолоти каву можна як вручну, так і за допомогою автоматичної машини. Звичайно, професіонали віддають перевагу другому варіанту і на це є кілька важливих причин.

У класичних ручних кавомолках помел може бути тільки в одному варіанті, коли як в електричних можливий вибір. Це дає можливість спробувати одні і ті ж зерна в абсолютно різних інтерпретаціях.

Також слід звертати особливу увагу і на нагрів, який забезпечений зернам при використанні ручного варіанта. Навіть невелика зміна температурного режиму «забирає» корисні властивості та аромат у кавових плодів.

Автоматична машина повністю зберігає властивості зерен аж до приготування.

Інші статті