Продавець Кавовий двір розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1621 відгук

Наразі компанія не може швидко обробляти заявки клієнтів. Замовлення та повідомлення для компанії, надіслані з 31-12-2024 по 03-01-2025, можуть бути опрацьовані пізніше. Графік роботи під час новорічних свят: 31.12.2024 - з 9:00 до 14:00; 01.01.2025 - вихідний; 02.01.2025 - вихідний; 03.01.2025 - з 9:00 до 16:00; 04.01.2025 - вихідний; 05.01.2025 - вихідний; З 06.01.2025 компанія продовжить роботу у звичайному режимі.

+380 (73) 159-10-00
Тираспольська, 35, Одеса, Україна
Кошик
Кавовий Двір - оптово-роздрібний магазин кави, чаю та супутніх товарів

Як правильно вибирати чай ваговий

Як правильно вибирати чай ваговий

Існує досить поширена помилкова думка, що чим вище вартість, тим краще якість чаю. Однак це зовсім не так. Як показує практика, навіть заварка за бюджетною вартістю може володіти просто приголомшливим смаком.

Покупка з розумом

Як вже було сказано раніше, не слід надто зациклюватися на ціні і робити з цього пункту головний критерій відбору. Купити якісний чай на вагу, значить, брати до уваги також і ряд наступних факторів:

  • однорідність кольору;
  • відсутність різних додаткових добавок;
  • свіжість.

Перерахований вище список містить основні критерії, які можна визначити на основі одного лише зовнішнього вигляду.

Що стосується однорідності, то лист високої якості не повинен мати кілька відтінків. Якщо це зелений, колір повинен бути таким від хвостика і до кінчика.

Розсипний Чай з різноманітними добавками особливо любимо більшістю покупців. Однак слід знати, що світові виробники високого рівня не додають в чай ніяких додаткових інгредієнтів. Вважається, що людина сам, якщо є бажання, додає компоненти в напій. Це можуть бути квіти, цитрусові, листочки м'яти або женьшеню та інше.

Яким же чином можна відрізнити свіжість листів на перший погляд? Більшість несумлінних постачальників возять чаї на продаж, строк яких обчислюється кількома роками. Щоб уникнути непотрібної покупки, необхідно ретельно розглянути лист. Поверхня повинна бути яскравою і мати насичений відтінок. Занадто тьмяне і замутнений лист скоріше всього був зірваний досить давно. Також абсолютно не допускається чай з елементами білого нальоту. Найчастіше, до молочної скоринці додається і запах цвілі. Це означає, що при зберіганні не дотримувалися допустимі умови зберігання.

Без особливого сорому слід понюхати чай, якщо, звичайно, є така можливість. Він повинен володіти тонким і ледь вловимим ароматом. Допускається легка солодкавість, все залежить від сорту.

Якісний чай ваговий повинен мати натуральний смак і яскравий післясмак. Листи при заварюванні повністю розкриваються, показуючи себе у всій красі. Ще одна перевага відмінного чаю — можливість заварювати до 4-5 разів.

Яким повинен бути колір

Чорний чай хорошої якості має практично чорний колір сухого листа. Якщо присутній коричневий відтінок, чай вже не можна віднести до класу преміум, але його корисні властивості знаходяться на високому рівні. Неприпустимо присутність сухих чаїнок сірого кольору.

До кольору зеленого чаю пред'являються такі вимоги:

  • забарвлення повинна бути рівномірною і однорідною, відтінок повинен відповідати сорту;
  • може мати різні відтінки, але обов'язково в діапазоні від темного до яскраво-зеленого;
  • колір нирок – сріблястий.

Якщо листя знайшли злегка коричневий тон, це говорить про низьку якість або неправильному зберіганні продукту.

Наявність сторонніх домішок

Серед включень, які знижують якість чаю, можуть бути як відходи органічного походження у вигляді уламків гілок чайного дерева, так і шматки фанери, паперу або фольги. Наявність таких домішок говорить про низьку якість, такої продукції краще не купувати.

Також про меншовартості говорить наявність:

  • дуже дрібних листя;
  • відходів, які утворюються при збиранні чаю.

Ступінь скрученості аркушів

Якщо скручені чаїнки сильно – це свідчить про високоякісної ферментації і означає, що напій буде дійсно гарним. Зелений чай з щільно скрученими листям має максимальну міцність, якщо скручені листочки слабо – напій вийде м'якше.

Завдяки скручування листків, чай зберігається довше, зберігаються всі його позитивні властивості. В процесі заварювання можна самостійно регулювати ступінь вилучення ефірних масел і активних речовин.

Ступінь вологості

Нормальный показатель влаги составляет – 3-7 %. Если же чай хранится неправильно, он впитывает дополнительную влагу из внешней среды. В результате может появиться плесень.

Конечно, чай можно повторно высушить, но он потеряет большинство полезных свойств, а если был поврежден плесенью, станет и вовсе опасным. Проверить, был ли чай пересушен или высушен повторно очень легко. Для этого необходимо пальцами растереть лист, если он хрупкий и крошится, то лучше отказать от потребления такого продукта.

Іноді листя бувають не просто пересушеними, а перепаленими. Визначити цей факт можна за наявності специфічного запаху горілого.

Якщо необхідно придбати чай з добавками, пелюстки, сушені ягоди, шматочки фруктів повинні мати яскравий і свіжий вигляд, не сильно відрізнятися від чаїнок за розміром, бути рівномірно перемішані з листям.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner